dissabte, 13 d’abril del 2013

Ratatouille

Des que vaig obrir el blog que només havia publicat una recepta. Tot i que cuino cada dia i plats que realment m'agradaria compartir amb la gent, no ho faig per mandra. Ahir però, al publicar una foto al facebook, una amistat em va comentar que hauria de posar-ho tot en un blog. El blog ja el tenia, vaig pensar, però em mancaven les ganes. Així que ara torno amb una de les receptes que m'agrada més de fer, tan per la seva senzillesa com perquè és ben bona.

Potser us sona el nom de Ratatouille si sou amants del cinema i l'animació, ja que en van fer una pel·lícula fa uns anys, i precisament va sobre cuina. La ratatouille és una recepta típica d'una regió de França, l'original s'elabora amb diferents hortalisses guisades, per norma general les que s'inclouen sempre són els tomàquets, els alls, els pebrots, cebes, carbassons i albergínies. Aquí a Catalunya la podríem comparar amb la samfaina.

Aquesta recepta que us explicaré, tot i que porta els mateixos ingredients que la típica Ratatouille, no s'elabora de la mateixa manera.


INGREDIENTS
  • Una massa de pasta fullada
  • 1 carbassó
  • 1 pebrot vermell
  • 1 pebrot verd
  • 1 albergínia
  • 1 ceba
  • Un parell de grans d'all
  • Oli
  • Vinagre
  • Sal
  • Pebre


PREPARACIÓ

Primer de tot encenem el forn per a que es vagi precalentant. A 180º de temperatura és suficient.

Estirem bé la massa de pasta fullada sobre un paper de forn i la punxem amb una forquilla per a que no se'ns infli massa. Els costats de la massa els fem més gruixudets per a que quedin més cruixents.

Ara, tallarem les verdures a rodanxes per anar-es col·locant per sobre la massa de pasta fullada. Hem de tenir en compte de no fer-les massa gruixudes per a que no es quedin crues. La col·locació de les verdures sobre la massa va a gust del xef, podem posar-les com més ens agradi!


Un vegada ja tenim tots els trossos de verdura sobre la massa (és possible que no haguem necessitat tota la peça de verdura, així que a guardar-la a la nevera!), podem procedir a amanir-ho. Esparcirem la sal i el pebre al gust i finalment un xorret d'oli per sobre.

Amb la preparació acabada, la posarem dins el forn durant uns 15 minuts, que és el que tardarà la massa en coure's així com també les verdures. Mentre tenim la massa dins el forn, preparem la vinagreta. Per a fer-la, tallarem un parell de grans d'alls a trossets petits i els barrejarem amb oli, vinagre i sal. La quantitat al gust, depenent de si volem fer-ne més o menys.

Finalment, quan traguem la massa del forn, l'amanim amb la vinagreta que em preparat prèviament.

BON PROFIT!!
 
Com ja heu vist, és una recepta ben senzilla, a part que és molt saludable i nutritiva. Al coure les verdures al forn, les seves propietats no perden tan de valor com si les bullissim o les fregissim. També podem incloure altres ingredients, com els xampinyons, que també queden molt bons al forn.

Espero que s'animeu a fer-la i em digueu les vostres experiències!!





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada